Hakkımızda

Tülin Hanım Veteriner Kliniği olarak, Hijyene önem veriyor, doğru teşhis ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması amacıyla hizmet sunuyoruz.Dostlarımıza ve sizlere karşı sorumluğumuzu empati kurma anlayışı ile birleştirerek çıktığımız bu yolda önceliğimiz onlara kendilerini güvende hissedecekleri ortamı sağlamak.

İletişim

@2020 Tülin Hanım Veteriner Kliniği

Geriyatrik Bakım

22.02.2021 10:23

Dışkının kanla karışık mı yoksa, önce dışkı geliyor, arkadan kanlı akıntı mı geliyor, bu durum ayırıcı tanıda önemli bir bulgu olsa da, dışkının kanlı gelmesi, öncelikle sindirim sisteminde, bir sorun olduğunu gösterir.

İç parazitler, mide ve bağırsaklarda yabancı cisimler, mide ve barsak yaraları, tavuk kemiği balık kılçığı gibi batıcı yiyecekler, bazı barsak tümörleri, sindirim sistemini traumatize edeceğinden , dışkının kanlı gelmelerine sebep olacaktır. Ayrıca, bazı viral hastalıklar,(köpeklerde parvoviral enteritis , distemper ,corona gibi.. Kedilerde; panleukopenie ve corona gibi ), yine bazı toksik zehirler, warfarinle zehirlenmeler (Fare Zehiri yiyen hayvanların dışkıları daha sonra yeşil renk olur. Hemoglobinin parçalanması nedeniyle demir açığa çıkar)),yine hemolize neden olan bazı kan hastalıkları da dışkının kanlı gelmesine neden olabilir.

Bir haftadan fazla süren bir ishal de, mukozaların aşırı tahriş olması nedeni ile, dışkıda kan görülmesine neden olacaktır. Yine bazı anüs ve rectum tümörlerinde, dışkılamanın etkisi ile kan görülebilir.

Böyle durumlarda , dışkıdan gelen kan bir günden fazla sürerse, derhal bir hekime götürmeyi ihmal etmemelidir. Bazı durumlarda teşhis için de bir kaç güne ihtiyaç duyulursa, geç getirmeniz daha kötü sonuçlar doğurabileceğinden, dışkıda kan görüldüğünde, hemen hekime danışılmalıdır.